Wat is Thaise massage?

De Thaise massage staat erom bekent dat het het lichaam harmoniseert en verlost van blokkades waardoor op diep niveau een uitermate heilzame werking wordt bereikt. Vanaf de voet tot aan de kruin zal het lichaam stap voor stap worden behandeld. Met een helende aanraking worden energielijnen en drukpunten gestimuleerd. Daarbij worden de nek en de rug (als voorbeeld voor stress-gevoelige plekken) met zorg behandeld.

Met de tradionele massage methode wordt het energetische alsook het fysieke lichaam tesamen beïnvloed. Deze combinatie maakt de Thaise massage zo uniek. Wist u dat deze al 2500 jaar oude massage in de boeken staat als een gift voor lichaam, geest en gevoel?

Hieronder kunt u lezen hoe een behandeling in zijn werk gaat.

 

Welke resultaten worden zoal behaald met Thaise massage?

Door het stimuleren van de bloedsomloop en lymfesysteem middels de traditionele Thaise massage, krijgt men weer energie. Op deze manier voorkomt  en verhelpt u zowel lichamelijke als psychische klachten.

 • Verhelpen of verminderen van vele lichamelijke klachten
 • Versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten)
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Bestrijdt stress
 • Vermindert depressieve gevoelens
 • Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom)

 

Bij welke lichamelijke klachten kiest u voor Thaise massage?

De meest gangbaar genoemde zijn: chronische vermoeidheid, pijn in uw rug, nek, of schouder, stijve rug, nek of schouder, hoofdpijn of migraine, stijve spieren, stijve gewrichten, koude ledematen door slechte doorbloeding. Omdat onze massages op maat zijn kunt u met veel klachten bij ons terecht. Wij kijken wat u nodig heeft voor de meest heilzame werking en daarnaast ook wat u aankunt.

Denkt u bijvoorbeeld aan: snakken naar bepaalde voedingsmiddelen, spijsverteringsproblemen, winderigheid, aambeien, zeurderige pijn in zij, moeite met ademhalen, terugkerende infecties, hoge cholesterol, hart- en vaatziekten, boze of zwartgallige persoonlijkheid, depressie, impotentie, seksuele problemen, blaasproblemen, hormonale disbalans, menstruele en menopauzeaandoeningen, verlies van spierspanning, donkere kleur onder de ogen, ongezonde huidskleur, scoliose, jicht, ischias, gewrichtsaandoeningen, knieproblemen, osteoporose, nieraandoeningen, MS, lichaamskou, overmatige hitte en transpiratie, vet haar, haaruitval, moeilijk genezende wonden, moeite met slapen, slapeloosheid, nachtmerries, warme en koude opvliegers, reuma, verkoudheid, passiviteit etc.

Ook zonder klachten zoals bovenstaand genoemd kunt u bij Jasmijn Massages terecht. Want regelmatige verzorging van het dieper gelegen systeem van het lichaam is een weldaad voor de mens. Niet voor niets worden massages in de Oosterse landen al meer dan 2500 jaar toegepast.

 

Wordt de oorzaak verholpen of slechts het symptoom bestreden?

Het een komt vaak door het ander. Een simpel voorbeeld: u kunt bijvoorbeeld tintelende vingers of handen ervaren, dit komt meestal voort uit stijve spieren in schouder en nek. Dezelfde stijfheid zorgt weer voor slechte doorbloeding in uw ledematen. Een slechte doorbloeding geeft weer andere ongemakken. Met Thaise massage behandelen we het hele lichaam en komen we tot een diepe kern zodat de energie na de behandeling weer vrij gaat stromen.

Klachten zonder direct aanwijsbare oorzaak liggen vaak ten grondslag aan het niet optimaal functioneren van de bloedsomloop en het lymfevatensysteem. Afvalstoffen die normaliter door het lichaam worden opgeruimd zullen bij een vertraagde of zelfs verstopte omloop ophopen waardoor u pijn ervaart of niet de energie heeft die u zult moeten hebben.

Bij Jasmijn Massages kunnen wij vele klachten verminderen en verhelpen en eventueel worden voorkomen. In onze salon worden traditionele Thaise massagetechnieken toegepast waardoor de belangrijkste afvalstoffen zijn weg weer vinden. Uw bloedsomloop en lymfevatensysteem worden door de Thaise massage op juiste wijze weer gestimuleerd. Uw lichaam zal zich van binnenuit weer reinigen zoals het oorspronkelijk is bedoeld.

 

Hoeveel behandelingen zult u ondergaan?

Het type klacht en de mate van de pijnervaring zal bepalen hoeveel behandelingen u nodig zult hebben om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Wat wordt bedoeld met massage op maat?

Een traditionele Thaise massage voelt harder en steviger aan dan de meer klassieke vormen van massage. Het is een feit dat de Westerse mensen minder soepel zijn dan die uit de Thaise cultuur. Het lichaam van onze doorsnee bezoeker is nog stram. Wij gunnen het lichaam de tijd om aan onze methode te wennen en wisselen daarom de traditionele Thaise massage af met de klassieke vorm van masseren. Daarnaast kijken wij wat nodig is en wat mogelijk is, voor de meest heilzame werking.

 

Hoe wordt u ontvangen in onze salon?

Als u voor het eerst een Thaise massage praktijk bezoekt of voor het eerst bij ons komt leggen wij u graag uit wat u kunt verwachten.

Bij binnenkomst in onze praktijk wordt u de weg gewezen naar onze centrale ruimte. U heeft uw schoenen uitgetrokken waardoor u gemakkelijk op onze banken kunt genieten van een kop thee. Er liggen wat tijdschriften en er klinkt rustgevende muziek. Het eventuele haasten tijdens de rit naar ons toe valt van u af. Uzelf de tijd gunnen is de beste voorbereiding voor de behandeling.

Op onze begane grond ziet u een behandelruimte, hier is ook de mogelijkheid voor de massage van 2 personen tegelijk. Op de eerste verdieping bevinden zich nog 2 behandelkamers, de douche de sauna-cabine. Na enige periode wordt u door de masseuse geroepen om de behandelruimte binnen te komen. De behandeling duurt afhankelijk van uw wens een half uur of een uur.

Wij adviseren u geen zware maaltijden te nuttigen voor u behandeling.

 

Hoe ziet een behandeling eruit?

In de behandelruimte kunt u uw onderkleding aanhouden. Op een speciaal gewatteerde mat op de vloer ondergaat u de Thaise massage. Dit is omdat de therapeut haar handen, knieën, benen en voeten gebruikt om je een reeks yoga-achtige bewegingen te laten maken. Het is de bedoeling dat u zich laat bewegen en dus uw betreffend lichaamsdeel niet krampachtig tegenhoudt. Daarnaast past de masseuse ook klassieke massage toe. Enkel hierbij wordt olie gebruikt.

Na de behandeling kunt u in alle rust gebruik maken van onze ruime douche met aanwezige verzorgingsproducten. U hoeft niets mee te brengen.
Het is tevens mogelijk om voor of na de behandeling de sauna te gebruiken. Overleg uw wensen bij voorkeur al bij het maken van een afspraak, dan kunnen wij de nodige voorbereidingen treffen.

 

Wat ervaart u tijdens de behandeling?

Een Thaise massage is ontspannend en stimulerend tegelijk. Tijdens uw eerste behandeling(en) zijn de bewegingen altijd minder intensief. Uw lichaam is nog stram en wij gunnen uw lichaam de tijd om aan onze methode te wennen. Naarmate u vaker komt zult u de opbouw van de bewegingen ondervinden. Het is een feit dat de Westerse mensen minder soepel zijn. Om die rede wisselen wij de bewegingen af met masseren in de klassieke vorm. Wij noemen dat maatwerk.

Een Thaise massage voelt harder en steviger aan dan de meer klassieke vormen van massage. Deze methode in combinatie met een minder soepel lichaam maakt dat u soms een minder prettig gevoel kunt ervaren op de momenten van de bewegingen. In de Thaise cultuur wordt dat gevoel makkelijker aanvaard. In de Nederlandse cultuur is dat nog wat onwennig. Tijdens een behandeling willen de mensen geen pijn voelen. Het kan gevoelig zijn, maar alleen in het moment van de beweging zelf. En daar gaat nou juist het geheim van bewezen effectiviteit in schuil.

 

Door wie wordt u behandeld?

Bij Jasmijn Massages wordt u behandeld door de gastvrouw of door haar vaste medewerkster. Wilt u de volgende keer door dezelfde masseuse behandeld worden? Geeft u dat gerust aan bij het maken van een nieuwe afspraak.
Zowel de gastvrouw als de medewerkster zijn van Thaise afkomst. De taal die zij communiceren is mix tussen Nederlands en Engels.

 

Wanneer is Thaise massage niet voor u geschikt?

Indien u besmettelijke huidziekte, huiduitslag, open wonden of vatbaarbaarheid voor bloedstolsel heeft, dan wordt de Thaise massage niet aanbevolen.
Bij een hartaandoening dient u vooraf een arts te raadplegen.

In geval van onderstaande aandoeningen is Thaise massage niet mogelijk;
 • Bij blauwe plekken, ontstoken huid, dichtgegroeide wonden
 • Bij tumoren
 • Bij abdominale hernia
 • Bij recente botbreuken
 • Onmiddellijk na een operatie
 • Onmiddellijk na chemotherapie of bestraling, tenzij aanbevolen door uw arts
 • Bij zwangerschap

 

Waarom is Thaise massage effectiever dan klassieke massage?

Info volgt.

 

Waarom is Thaise massage effectiever dan fysiotherapie?

Info volgt.

 

Kan ik mijn nota indienen bij mijn zorgverzekeraar?

Info volgt.

 

Jasmijn Massages helpt ook tegen een middagdip en/of avonddip

We genieten allemaal weleens van een weldadig ontbijt, brunch of lunch. Of we leven onze opgebouwde trek uit in een uitgebreid diner. Mogelijke tussendoortjes slaat u ook niet altijd af. Een menselijk denkbare situatie voor ons Nederlanders en onze wijze van het vieren van de feestje. En als dat eens een keer voorkomt is dat ook helemaal niet erg. Maar niet elk lichaam kan dat bolwerken.

U kunt dat merken als u de dagen erna nog last blijft houden van een opgeblazen vol gevoel. Ook voelt u zicht loom en minder energiek.

Wat er in uw lichaam gebeurt is dat afvalstoffen opgehoopt en vast zitten in de organen. Organen werken op volle kracht. En sommige organen zijn door een fysieke of emotionele belasting niet opperactief meer. Zij slagen er niet in waardoor het proces telkens herhaalt. Dit kost meer energie dan u zich kunt voorstellen.

Dat u alle energie kwijt raakt aan het onzichtbare leven in uw lichaam heeft u wellicht gemerkt. U heeft ineens een energie-dip gekregen tijdens uw vakantie of midden in uw werkritme overviel dat lome gevoel u ineens. Het kan ook zijn dat u het niet heeft gemerkt. Dan zit u wellicht al in een circel. In beide gevallen doet u er goed aan uw lichaam eens een handje te helpen om nieuwe en ook oude afvalstoffen eenvoudig weer kwijt te raken. Bij Jasmijn Massages weten wij er alles van.

Ook uw huid zal er weldaad van ondervinden als de afvalstoffen hun weg naar de uitgang weer kunnen vinden. Opgehoopte afvalstoffen kunnen namelijk zorgen voor structurele veranderingen van de huid. Niet voor iedereen op te merken maar wel aanwijsbaar.

In bovenstaand geval is de massage er voor een heilzame uitwerking. Wij zorgen ervoor dat u lichaam terug te laten gaan in een de oorspronkelijke vorm, waarin het vitaal aanvoelt en optimaal kan presteren. Hierdoor zult u weer gemak en goede gezondheid ervaren.

 

Hoe kunt u meehelpen uw lichaam gezond te houden?

Regelmatig bewegen en uw buik niet te vol eten tijdens de maaltijd is al een goed begin voor het beschermen van uw energiehuishouding.